Hoe gaan wij te werk?

Als de hond in het salon wordt binnengebracht kijken we eerst naar de vachtstructuur.  In samenspraak met de eigenaar wordt bepaald welke verzorging de hond nodig heeft.  Elke behandeling omvat nagels knippen, oorverzorging, voetjes bijwerken, wassen, drogen, knippen, trimmen en scheren zoals overeengekomen met de klant en rekening houdend met de rasstandaard.

We gebruiken enkel de beste shampoo en verzorgingsproducten die specifiek voor de hond ontworpen zijn.  Indien gewenst kunnen deze producten altijd bij ons aangekocht worden.

We spreken een uur af wanneer de hond terug mag opgehaald worden of we laten 10 minuten ervoor iets weten als hij klaar is.  Kom tussen de verzorgingsbeurt niet even kijken want de hond geraakt hier alleen maar opgewonden door en dan duurt het voor de hond nog langer.  Liefst ook niet vroeger komen want als de hond u gezien heeft kan hij niet meer rustig op tafel blijven staan want hij weet dan dat hij bijna naar huis mag. 

Uit ervaring weten wij dat de meeste honden veel rustiger zijn als de hond bij ons alleen is.  Hij geeft zich over aan ons en dit is veel aangenamer werken zowel voor de hond als voor de hondentrimmers.




Indien u de hond enkel wil laten wassen of borstelen kan u bij ons ook terecht voor een borstelbeurt of wasbeurt.

Meestal wachten de mensen te lang om hun hond naar het kapsalon te brengen waardoor de vacht meestal in de klit zit.  Omdat dit niet bevorderlijk is voor de huid van de hond is het aan te raden om tijdig een afspraak te maken.  Ook voor puppy's is dit zéér belangrijk - ter socialisatie is het beter voor de pup om dit vroeg te leren.  Een eerste verzorgingsbeurt is meestal als de pup ongeveer drie maanden is. 

Hebt u problemen met de vachtverzorging van uw hond?  Wij geven u graag uitleg en tips om uw hond thuis dagelijks goed te onderhouden.

Of u een rashond heeft of niet - gladharig, langharig of ruwharig - elke vacht vraagt om enige verzorging



Enkele tips

Als u uw hond gaat wassen, zorg dan eerst dat de hond geen klitten heeft voordat de hond in bad gaat.  Hier gaat het meestal verkeerd.  De hond wordt zonder gekamd/geborsteld te worden in bad gedaan en lekker gewassen, waardoor de schade niet meer te overzien is.  Een volledig geklitte hond is hiervan het resultaat.  En ook wij kunnen hiermee geen wonderen meer verrichten.

Breng de hond nooit met een volle maag naar het salon.

Laat uw hond goed uit voor u hem naar het trimsalon brengt.

Probeer uw hond droog naar het trimsalon te brengen, een natte vacht is moeilijk te behandelen.  Uw hond liefst niet vooraf wassen.

Gelieve elk medisch probleem te melden zodanig dat ik er rekening mee kan houden

Breng uw hond aan de leiband.

Als u een afspraak niet kan nakomen, gelieve ons dan op tijd iets te laten weten.

Indien u niet tevreden bent, vertel het ons.  Bent u wel tevreden, vertel het anderen.




Wat kost dit allemaal?

Wij kunnen u een richtprijs geven per ras en de behandeling die erbij hoort, maar er kan pas definitief een prijs worden afgesproken als wij de hond gezien hebben.  Alles is heel erg afhankelijk van de staat van de vacht. 
Castratenvachten en sterlisatievachten bij de langharige honden vragen meer werk en zijn doorgaans dus hoger in prijs.  Toch kunnen we zeggen dat onze prijzen uitermate zacht zijn.  Als u de vergelijking maakt met andere vaklui zijn de kosten van een hondentrimmer zeer democratisch.

Laatste tip...

Hoe beter u de hond zelf onderhoudt,
hoe minder de kosten van de verzorgingsbeurt.


Heeft u nog vragen, aarzel niet om ons te contacteren.