Onze specialiteit: Berner Sennenhonden !

Daar we zelf liefhebberfokker zijn van de Berner Sennenhond zijn we gespecialiseerd in de verzorging hiervan.  Men zegt wel eens dat dit ras geen of weinig verzorging vraagt.  Dit is inderdaad waar.  Maar alleen als je de kritieke punten zoals oren, broek, borst en oksels regelmatig borstelt (1 x per week grondig).  Indien dit niet gebeurt kunnen er zich toch klitten vastzetten.  Doch kan ik zeggen dat een professionele verzorging heel veel voordelen heeft, zowel voor de eigenaar als voor de hond zelf !


De hond wordt bij ons helemaal verlost van zijn dode haren.  Dit merk je als eigenaar ongetwijfeld aan het haarverlies bij u in huis. 

En de meeste Berners zitten tegenwoordig toch binnen bij hun baasjes.

De beste periode hiervoor is de ruifase.  We kunnen hem dan volledig ontwollen zodanig dat het haarverlies beperkt blijft.  En in de zomer zal hij je hier zeer dankbaar voor zijn !
Een Berner met een heel dikke vacht is soms ook gevoelig voor "hot spots".  Een regelmatige beurt in het salon zorgt ervoor dat de vacht goed luchtig blijft zodat er minder kans is op irritaties van de huid.


De voetjes knippen we mooi rond en de hak zetten we al naargelang de wens van de klant kort.

De dode pieken op de oren worden weggeplukt zodat er weer een mooi gevormd, verzorgd oor tevoorschijn komt.  Ook de broek, vlaggen en borst plukken we terug in model.  Aan een Berner wordt bij ons niets geknipt !  Hij hoort er natuurlijk te blijven uitzien.

Hij krijgt een verfrissend bad en wordt dan helemaal drooggeföhnd met onze speciale blaster.  Kortom de Berner gaat naar buiten met een luchtige, blinkende vacht !

Het is natuurlijk aan te raden om hier zo vroeg mogelijk mee te beginnen zodat hij alle handelingen die nodig zijn goed laat ondergaan - maar dit geldt natuurlijk voor alle rassen.